top of page
Dierckx Haarden kacheltje duveltje

Specialisten in vuur

sinds 1950.

Ons bedrijf

Reeds in 1950 startte Louis Dierckx met het bouwen van sierschouwen. Het concept van de sierschouw is doorheen de tijd sterk geëvolueerd. Hierna nam zoon Richard het roer over, hij zette koers naar het ontwerp en de realisatie van totaalprojecten. Hierbij werden alle aspecten van de realisatie van de schouw in eigen beheer uitgevoerd. Dit geeft de klant het comfort van één aanspreekpunt. Sinds 2023 werken Richard & dochter Michelle samen, zij aan zij, aan de toekomst. Michelle studeerde interieurarchitectuur in Gent en staat klaar om al uw interieurplannen werkelijkheid te maken.

Wat we doen

Bij Dierckx Haarden ontwerpen en realiseren we  sierschouwen in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Ook renoveren we sierschouwen, van kleine tot grote aanpassingen met rendabelere toestellen. We plaatsen inbouwhaarden en kachels, dimensioneren schouwsystemen voor zowel gas-, pellet- en houthaarden. We specialiseren ons in de brandstoffen hout, pellets, gas, elektriciteit en bio-ethanol. We bieden onze klanten zowel onderhoud als herstellingen van haarden van de merken die we verdelen. We zijn erkend aardgasinstallateur met certificatie van Cerga.

Onze werkwijze

In de eerste fase verzamelen we om naar een schetsontwerp toe te werken. Naast bouwplannen, foto’s, opgenomen afmetingen is er alsook een plaatsbezoek om de technische haalbaarheid na te gaan.

Sluit dit schetsontwerp aan bij de visie en wensen van de klant, dan wordt er een technische en concepttekening uitgewerkt alsook een exacte offerte. Deze offerte bevat, zeer gedetailleerd, alle benodigde materialen om de schouw te bouwen.

Wanneer het ontwerp definitief goedgekeurd is door de klant tot in het laatste detail, wordt er een uitvoeringsplan getekend dat een plaatsing volgens de afgesproken dimensies en keuzes garandeert.

Service

Bij Dierckx staan we garant voor een goede service. Onze onderhoudstechniekers voor gas, hout en pellethaarden voeren zowel onderhoud als technische interventies uit. Vul gerust ons onderhoudscontactformulier in via de website of stuur ons een mailtje naar info@dierckxrichard.be. U kan ons ook altijd bellen via 011 34 16 31. Dan helpen we u zo spoedig mogelijk verder.

bottom of page