top of page

Elektrisch

Elektrische haarden bieden sfeer en gezelligheid door middel van een realistisch vuurbeeld en knetterende vuurgeluiden. Ze zijn ondiep en gemakkelijk integreerbaar in ieder interieur.  Bovendien zijn elektrische haarden veilig en schoon, zonder uitstoot van rook, as of geur, wat zorgt voor een onderhoudsvrije en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing.

Leuke weetjes

Vlamtechnologie

Houthaarden worden beschouwd als koolstofneutraal, wat betekent dat de hoeveelheid koolstofdioxide die vrijkomt bij het verbranden van hout gelijk is aan de hoeveelheid die de boom tijdens zijn groei heeft opgenomen. Dit maakt houtverbranding een milieuvriendelijke optie.

Warmteopslag

Sommige houthaarden zijn ontworpen met warmteopslagsystemen (bv. accumulatieringen) waarbij warmte wordt opgeslagen in stenen of keramische materialen en geleidelijk wordt vrijgegeven. Dit zorgt voor een langdurige en gelijkmatige warmteverspreiding, zelfs nadat het vuur is uitgegaan.

Warmteopslag

Verschillende houtsoorten hebben verschillende brandeigenschappen. Hardhout zoals eiken en esdoorn brandt bijvoorbeeld langer en genereert meer warmte dan zachthout zoals grenen. Kennis van de juiste houtsoort kan de efficiëntie van een houthaard maximaliseren.

Leuke weetjes

Vlamtechnologie

Moderne elektrische haarden maken gebruik van geavanceerde LED-technologie en waterdamp om een realistisch vlammeneffect te creëren. Deze vlammen zijn vaak instelbaar in intensiteit en kleur, waardoor je de sfeer kunt aanpassen aan je stemming en voorkeur.

Gezellig vlammenspel zonder rookkanaal

Elektrische haarden hebben geen rookkanaal nodig, waardoor ze flexibel te plaatsen zijn. Daarnaast brengen ze een mooi vuurbeeld binnen in het interieur. Een win-win situatie dus.

Energiezuinig

Elektrische haarden zijn over het algemeen zeer energie-efficiënt, omdat ze de warmte direct in de ruimte afgeven zonder warmteverlies door een schoorsteen. Bovendien kunnen veel modellen worden gebruikt zonder de warmtefunctie ingeschakeld, waardoor je het vlammeneffect kunt genieten zonder extra verwarmingskosten.

Merken

bottom of page